×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

بهترين عشق

عشق يعني انتظار

× !-- begin of gegli.com profile every where source code-- language=java src=https://www.gegli.com/gohardasht.asp?username=orumiyeh1&th=1.png/ !-- end of gegli.com profile evry where source code --
×

آدرس وبلاگ من

best-love.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/orumiyeh1

ازدواج سنتی؟...یامدرن؟کدامیک



همه ما ازدواج سنتی را بهتر از ازدواج مدرن می شناسیم.هنوز هم بعضی از رسم و رسوم ازدواج سنتی حتی در امروزی ترین ازدواج های ما وجود دارد و فیلم ها و سریال ها معمولا ازدواج سنتی را به عنوان ازدواج طبیعی معرفی می کنند. اما اگر خیلی آدم مدرنی هستید لااقل به خاطر نوستالژی هایتان هم که شده این مطلب را بخوانید!


ازدواج سنتی این ویژگی ها را داشت:

۱) پر رنگ بودن خانواده ها در آشنایی:

دختران در ازدواج سنتی همسر آینده خود را از بین خواستگارانی انتخاب می کردند که خانواده به آنها اذن دخول داده است و پسرها به خواستگاری دخترانی می رفتند که مادرانشان براشان نشان کرده بودند. در بعضی از موارد هم یک واسطه همیشگی در اقوام وجود داشت که دخترها و پسرهای دم بخت را شناسایی می کردو به سلیقه خودش یکی را لایق آن یکی می دانست.

پر رنگ بودن نقش خانواده وقتی بیشتر معلوم می شود که یادتان بیاید اکثر ازدواج ها در آن موقع بین خود فامیل انجام می شد نه غریبه: دختر عمو و پسر عمو، دختر دایی و پسر عمه و دختر خاله و پسر خاله. یکی از این نسبت ها هم که خودتان مستحضرید که عقدشان را در آسمان بسته بودند!

۲) توقعات سنتی از ازدواج:

در ازدواج سنتی توقعات هم سنتی است. این که یک دختر از خانه پدری منتقل شود به خانه شوهری و کارهای خانه شوهر را رتق و فتق دهد و مرد بیرون از خانه کار کند و نان آور خانواده باشد. هر دو طرف انتظار دارند که تا آخر عمر به هم وفادار باشند و به پای همدیگر بسوزند و پیر شوند. سنت همه چیز را از قبل تعیین کرده است. مثلا وقتی که یکی دو سال از ازدواج گذشت خانواده برای بچه دار شدن فشار می آورند و خانواده های والدین تا آخر عمرشان حق دخالت را به خودشان می دهند.

۳) مردسالاری:

در ازدواج سنتی تقریبا همه چیز بر وفق مراد مردهاست. اوست که می تواند خواستگاری های فراوانی داشته باشد. اوست که می تواند براساس سنت به زنش اجازه بدهد درس بخواند و ادامه تحصیل دهد یا بیرون کار کند و یا ندهد. در ازدواج سنتی زن نقش سنتی خودش را حقظ می کند و مرد نقش همیشگی خودش را.

در ازدواج مدرن، به جای این که ارزش های سنتی مهم باشند ارزش های خود فرد که می خواهد ازدواج کند مهم می شود. به همین خاطر هر دو طرف حق دارند که شریک زندگیشان را آزادانه از بین اطرافیانشان انتخاب کنند.



ازدواج مدرن این ویژگی ها را دارد:

۱) در ازدواج مدرن، شکل سنتی خواستگاری رفتن و پسندیدن و پسندیده شدن اگر هم وجود داشته باشد فقط یک نوع تشریفات است. دختر و پسر قبل از آن همدیگر را دیده اند، حرف های خودشان را به هم زده اند، عاشق همدیگر شده اندو حالا فقط می خواهند به این آشنایی شکل رسمی بدهند. برای همین شکل ازدواج مدرن اساسا با شکل ازدواج سنتی متفاوت است. ضمن این که عشق رمانتیک قیل از ازدواج در ازدواج مدرن خیلی پر رنگ است.

۲) توقعات مدرن از زندگی:

در ازدواج مدرن دو طرف به هم حق می دهند که تعریف جدیدی از زندگی مشترک داشته باشند. آن ها نمی خواهند فقط به پای هم پیر شوند. آن ها می خواهند برای زندگیشان یک حامی فکری و عاطفی پیدا کنند و همه چیز حتی مسایل اقتصادی و جنسی با توافق دو طرف است. ضمن این که فردیت دو طرف در زندگی مدرن خیلی مهم است و برای همین در دعواهای مدرن زناشویی این جمله زیاد به گوش می رسد"من این جوریم، نمی خوام خودم رو عوض کنم."

۳) زندگی مدرن، نقش های مدرن:

شاید اساسی ترین چیزی که در زندگی مدرن عوض شده است نقش خانم ها در زندگی مشترک است. در زندگی مدرن خانم ها تحصیل کرده تر هستند، شغلی بیرون از خانه دارند، علایق خودشان را دنبال می کنند و خلاصه نقش منفعل سنتیشان را کاملا کنار گذاشته اند. همین تغییر نقش زنان باعث شده است که اولا سن ازدواج در خانم ها بالاتر برود و هم خیلی از تغییرات بعد از ازدواج را رقم بزند.

۴) نقش وسایل ارتباطی:

در ازدواج مدرن وسایل ارتباطی نوظهور مثل اینترنت می تواند نوع جدیدی از رابطه پیش از ازدواج را تعریف کند و رسانه های جمعی هم توقعات مدرن از زندگی را ترویج می کنند.

۵) آموزش های پیش از ازدواج:

همه این تغییرات گفته شده لزوم یک سری آموزش های پیش از ازدواج را بیشتر معلوم می کند. ضمن این که در ازدواج مدرن به جای ریش سفید یک متخصص به نام مشاور خانواده است که قیل از ازدواج به خانواده وارد می شود و مشکلات را حل و فصل می کند.

البته لازم است که گفته شود جامعه ما نه هنوز کاملا مدرن شده اند و نه کاملا از سنت ها دست برداشته اند، ما در یک شرایط گذار قرار داریم و برای همین خیلی از جوان ها در انتخاب نوع ازدواجشان سرگردانند و بین دوراهی سنت مدرنیته مانده اند.

 


جمعه 7 مرداد 1390 - 8:08:45 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
× برای این پست نظرات ارسالی پس از تایید مدیر وبلاگ به نمایش در خواهند آمد

آخرین مطالب


علل ناپایداری ازدواج چیست ؟


انگيزه هاي غلط ازدواج


چقدر نامزدی خوبه


چه زمانی ازدواج کنیم؟


مراحل عشق از دید دانشمندان- جالب و آموزنده


ازدواج سنتی؟...یامدرن؟کدامیک


الفبای زندگی به معنی واقعی


دشمنان زندگی زناشویی از دیدگاه روانشناسان


ده قانون طلایی ازدواج موفق


چرا حلقه ازدواج باید در انگشت دوم قرارگیرد


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

92430 بازدید

2 بازدید امروز

25 بازدید دیروز

143 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements